Norra Haga bibliotek

-

Norra Haga är ett litet och smidigt bibliotek i Lassas Helsingfors. På gatunivå i ett sten höghus använder områdets invånare och arbetare biblioteket som ett vardagsrum med låg tröskel. Biblioteket i Norra Haga är en central mötesplats, där personalen är nära till hands för kunder.

 

Alla tjänster är bokstavligen tillgängliga i handens räckvidd. Kunderna har tillgång till en fungerande barnavdelning, flera kunddatorer, en kaffeautomat, många dagstidningar och magasin samt en e-tidningsplatta, där man kan bläddra i många tidningar. Detta biblioteks trumfkort är personlig kundbetjäning pepprad med humör och pratsamma hagabor. Dessutom ger konstutställningar glädje åt besökare och ofta är bibliotekshunden Hugo på plats, som glatt hälsar på folk. Biblioteket är lätt tillgängligt direkt från gatunivå och även hundar är tillåtna. Till biblioteket finns det bra trafikförbindelser, på gården finns det en cykelställning och fem avgiftsfria parkeringsrutor. På sommaren finns det en liten terrass utanför biblioteket, där man kan läsa dagens tidningar tillsammans med en kaffekopp.

 

Utöver bekanta material kan man låna gångstavar, transportbehållare åt sällskapsdjur, en säckkärra, skräpplockare, energi mätare eller en borrhammare. Man kan skanna, printa och ta färgkopior på biblioteket. Åt kunder finns det en återvinningshylla dit man kan ta med sig böcker och rena samt hela småvaror. Det ordnas olika tillställningar åt hagabor i olika åldrar: läsecirklar, samtalsevenemang, författarbesök och mångsidigt barnprogram. Norra Haga bibliotek har systerbibliotek i Södra Haga och Munksnäs. Alla tre bibliotek har en gemensam direktör och samarbetar mycket.

Nätsidor

Besök oss!

  • Krämarvägen 4, 00440 Helsingfors
  • cbuwbvf-unntna_xvewnfgb#ury.sv
  • 09 3108 5040, alla telefonnummer

Trafikförbindelser

Bussar 31, 32, 40, 41, 43, 51, 54, 56
Tåg P, I
-

Parkering

Det finns 5 kundparkeringsplatser bredvid biblioteket. Infart via Skådespelarvägen.

Information om byggnaden

Grundat år
1981
Byggt
1981