Sunnanvik bibliotek

Klicka på länken för att få mer information om tjänsten

Apparat 5 tjänster

 •  I huvudbiblioteket samt Variska och Sunnanvik bibliotek finns bärbara datorer till utlåning.

  De bärbara datorerna lånas med bibliotekskortet vid betjäningsdisken. Datorerna kan användas bara i bibliotekets utrymmen och lånetiden är max 4 timmar per gång. Den bärbara datorn startar då du öppnar locket och trycker på strömknappen. Då du vill avsluta anvädningen, loggar du ut, stänger locket och returnerar datorn till personalen.

  Om datorn inte returneras, skickas en påminnelse och räkning till låntagaren. Detta motsvarar förfarandet för annat oreturnerat material. Datorns ersättningspris är 322,40 €.

 • Kopieringsmaskin
 • Datorer med större skärmar som är avsedda för läsning av e-tidningar finns i huvudbibliotekets Nyhetsområde samt i filialerna.

 • I de flesta av våra bibliotek kan du använda utskriftstjänsten Princh.

  1. Börja med att välja Managed bookmarks-länken i webbläsaren, välj sedan "Tulosta - Print". Välj språk i övre högra hörnet.
  2. Klicka på den blåa balken för att välja filen du vill printa.
  3. Välj filen från datorn eller från USB-sticka och välj Öppna.
  4. Välj hur många kopior du vill ha och kryssa i Godkänn användarvillkor. Klicka på den gröna Fortsätt-balken.
  5. Välj betalningssätt. Om du vill betala vid disken, skriv in ditt namn.
  6. Klicka Beställ utskrift och hämta utskriften vid disken.

  Att printa kostar 0,50€ per A4-sida.

  Via Princh-tjänsten kan du printa en fil som sparats på datorn eller på USB-sticka.

  Om du vill skriva ut en webbsida eller om du t.ex. skrivit ett dokument på datorn, spara den som PDF-fil på datorn först. Tryck på tangentkombinationen Ctrl+P, välj "Skriv ut.."  och "Spara som PDF-fil”.  Filen sparas i datorns Nerladdat- mapp. Öppna sedan Princh-tjänsten under Managed bookmarks-länken, ladda upp filen till Princh och skicka till printern.

  När du slutar använda datorn och loggar ut, raderas all data du sparat på datorn automatiskt.

  Du kan också skriva ut från egen dator, surfplatta eller smarttelefon. Använd Princh-appen på telefonen. På datorn öppnar du webbsidan https://print.princh.com/ och anger koden för printern i biblioteket.

 • Du kan skanna dokument i Brändö och Sunnanvik filiarer. I Sundom och Lillkyro bibliotek kan man skanna dokument då personalen är på plats.  Avgift enligt bibliotekets prislista.

Tjänst 18 tjänster