Vörå huvudbibliotek

Klicka på länken för att få mer information om tjänsten

Samling 5 tjänster

 • Hos Biblio finns svenska e-böcker och e-ljudböcker. Biblio har också ett urval av e-böcker och e-ljudböcker på andra språk.

 • Hos Biblio finns svenska e-böcker och e-ljudböcker. Biblio har också ett urval av e-böcker och e-ljudböcker på andra språk.

 • I Vörårummet har vi en hembygdssamling och gamla urklipp från hela Vörå kommun. I hembygdsamlingarna finns böcker, tidskriftsartiklar, småtryck och tidningsklipp, eller material som handlar om Vörå kommun eller är skrivet av författare med anknytning till Vörå. 

 • PressReader är gratis för kunderna och innehåller över 7 000 tidningar på 60 olika språk.

  Ladda ner appen PressReader och få gratis tillgång till ca 7 500 tidningar och tidskrifter på olika språk.

  Gör så här:

  Ladda ner appen PressReader gratis (finns som apple-, android-, och microsoftapp).

  Anslut din surfplatta, smarttelefon eller bärbara dator till bibliotekets WIFI (lösenord fås av personalen).

  Starta PressReader för att på biblioteket eller hemma ladda ner dina favorittidningar från tjänsten.

 • Streamingtjänsten Viddla

   

  Så här gör du:

  Gå till Viddla här

  Börja med att välja vad du vill låna. Du kan filtrera utbudet i Viddla på Filmer-sidan t.ex. genom att välja en målgrupp eller en genre. När du har valt filmen klickar du på pärmen och sedan på ”Spela film”. Välj ditt bibliotek och fyll i lånekortsnummer och pin-kod. Nu har du lånat filmen för 48 timmar och du kan se den så många gånger som du vill under den tiden. Viddla fylls regelbundet på med nya filmer.

   

  Lånebegränsningar:

  Du kan låna högst tre filmer per kalendermånad. Biblioteket har budgeterat en viss summa för varje månad, och om den summan är slut kan ingen låna fler filmer innan nästa månad.

   

  Åldersgränser:

  Precis som biblioteken följer även Viddla de åldersgränser som baserar sig på lagen om bildprogram. Du kan läsa mer om åldersgränser på KAVI:s hemsida.

   

  Språk:

  Du kan välja undertextens språk med hjälp av kugghjulet när du tittar på filmen

   

  Fortsätta titta på en film:

  Viddla har ingen skild inloggningsknapp. Du kan fortsätta titta på en film genom att söka upp filmen, klicka på Spela film-knappen och logga in på samma sätt som när du lånade filmen. Viddla kommer ihåg ditt lån.

   

  Se filmerna på TV:

  Viddla har ingen app för Smart-tv, men kan användas med t.ex. Chromecast eller AirPlay. Du kan förstås också titta på filmerna i din dator eller surfplatta. Här hittar du mera information om hur Viddla fungerar på olika apparater.

   

  Endast i Finland:

  Det går inte att se på Viddla-filmer utanför Finlands gränser.

Apparat 2 tjänster

 • Daisy-spelare
 • Utskrifter i svart:
  A4: 0,50 € (skolor och ideella föreningar 0,25€)
  A3: 1,00 € (skolor och ideella föreningar 0,50€)

   

  Utskrifter i färg:
  A4: 1 € (skolor och ideella föreningar 0,60€)
  A3: 2 € (skolor och ideella föreningar 1€)

  bibl.vora@vora.fi

Tjänst 4 tjänster

 • Regionlån

  • Fredrikabiblioteken och Vasa stadsbibliotek samarbetar kring regionlån.
  • Beställer man som vår kund material från något av dessa bibliotek är regionlåneavgiften 2 €.
  • Du kan även beställa regionlån genom att sända e-post direkt till oss, bibl.vora@vora.fi.
    

  Fjärrlån

  • Om man vill fjärrlåna material, kontakta ett av våra bibliotek för att göra en beställning.
  • För fjärrlånen betalar du en grundavgift på 3 € samt eventuell avgift från avsändarbiblioteket.
  • Du kan även beställa fjärrlån genom att sända e-post direkt till oss, bibl.vora@vora.fi.
 • Celia är ett nationellt kunskapscentrum för tillgänglig litteratur och publicering, som producerar litteratur som tal- och punktskriftsböcker åt alla som har svårt att läsa en vanlig bok.
  Via ditt bibliotek kan du registrera dig som användare hos Celia och får därmed tillgång till deras utbud av material. Deras utbud består av 40 000 titlar, i huvudsak ljudböcker. Av dessa är ca 8 500 svenskspråkiga.

 • Allmänna regler

  • Biblioteket är öppet för alla som följer bibliotekets regler.
  • Första lånekortet är gratis och du får det genom att fylla i en blankett med person- och adressuppgifter samt visa giltig legitimation.
  • Då du undertecknar lånekortets avtal förbinder du dig att följa bibliotekets regler. Du ansvarar för det material som lånas på ditt kort.
  • Meddela alltid namn-, telefon-, och/eller adressförändringar till biblioteket.
  • Meddela även biblioteket om du förlorar ditt lånekort.

  Bibliotekskort

  Alla som uppnått skolåldern kan få ett lånekort genom att fylla i en blankett med personuppgifter. För barn under 15 år krävs vårdnadshavarens underskrift och denne ansvarar för bibliotekskortet. Läroinrättningar, vårdinrättningar och samfund utser ett behövligt antal ansvarspersoner, vilka ger sitt skriftliga samtycke till att elever, patienter och anställda använder bibliotekskortet. Biblioteket uppbär avgift för nytt kort: Första bibliotekskortet är avgiftsfritt. Borttappat kort, som ersätts med nytt, kostar 2,00 euro.

  Lånetiden

  Lånetiden är i regel 28 dygn. För en del av materialet kan lånetiden vara kortare, t.ex. för kursböcker och dateromaterial, 14 dygn, DVD 14 dygn.
  Återlämningsdatum finns angivet på kvittot man får när man lånar. Om materialet inte återlämnas inom utsatt tid, kan lånerätten förverkas.

  Biblioteksmaterial som inte är reserverat av en annan person kan lånas om. Förlängning av material kan även göras via telefon, e-post eller webbiblioteket. Materialet kan förlängas högt 5 gånger. Du behöver bibliotekskort och PIN-kod för att kunna logga in i webbiblioteket. PIN-koden är personlig. Du måste ha fyllt 9 år för att få din PIN-kod.

 • Trådlöst nätverk (Wi-Fi)